Je bent hier:

Openingstijden

Onze openingstijden in de maand november 2025

ma di wo do vr za zo
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ons park is goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Wel vragen wij aan de begeleiding om mensen met een beperking even te helpen bij de attracties.


Kind- en mensvriendelijke honden zijn toegestaan mits te allen tijde kort aangelijnd. Wij gaan er van uit dat de hond voor bezoek is uitgelaten, eventuele ongelukjes dient u direct op te ruimen. De Kinderboerderij is uiteraard verboden toegang voor de hond.


Sprookjeswonderland is bereikbaar via de A7 of de dijk Enkhuizen-Lelystad (N307). Volg bij de invalswegen van Enkhuizen de borden 'SPROOKJESLAND' van de ANWB.

LET OP:

Onze attracties zijn geopend tot een kwartier voor sluitingstijd. Dit betekent dat je tot een kwartier voor sluitingstijd van het park kunt aansluiten in de eventuele wachtrij. Dit geldt voor de Dobberbootjes, hoeve 'de Kleine Ruiter', oldtimerbaan 'de Oude Smidse', schommelschip d'Avontuur en de Carrousel. De Vogeltjestrein stopt ook een kwartier voor sluitingstijd. Tevens kan het voorkomen dat op rustige tijden de attracties beurtelings worden bediend door onze medewerkers.

Onze horecagelegenheden zijn geopend tot sluitingstijd. Keukenbestellingen kunnen echter worden gedaan tot een half uur voor sluitingstijd.

Minder mooi weer?

Geen probleem! Met de diverse overdekte voorstellingen en attracties is een buitje geen probleem. Bij de voorstelling van Violinde zit je bijna een half uur lekker overdekt en warm, het Tijdhuis heeft een doorlopende voorstelling van ruim 20 minuten en ook Gulliver's Reizen en de Suyderseemeermin bieden bescherming. Daarnaast zijn er verspreid door het park vele schuilkappen en er is zelfs een volledig overdekte picknick plaats. En zeg nou zelf, een hele dag regen komt toch maar zelden voor?

En stralend mooi weer?

Ook stralend mooi weer is ideaal voor een dagje Sprookjeswonderland. Op slechts honderd meter afstand vind je de kust van het IJsselmeer met het openbare strand van Enkhuizen. Bovendien vind je tegenover de ingang van het park het Recreatiebad Enkhuizerzand, het gemeentelijk zwembad van Enkhuizen met voorzieningen om van te watertanden!