Achtergrond

De Reus in 1981
De Reus in 1981
De Reus heden
De Reus in het heden

Het geheim achter de betovering

Achter iedere betovering schuilt de inzet van een hecht team van medewerkers. Wat ooit begon in 1973 met één man die voor de grap een kabouterpop maakte, is nu uitgegroeid tot een volwaardig attractiepark. Niet met een toverspreuk zoals in sprookjes, maar met heel veel inspanning en inzet.

Nog altijd is de oprichter dagelijks actief binnen het bedrijf. Tegenwoordig heeft hij echter vele medewerkers om zich heen verzameld, ieder met z'n eigen kwaliteiten. De dagelijkse leiding is in handen van vier mensen, die ook tekenen voor de ideeën, ontwerpen, uitvoering en techniek van nieuwe projecten.

Inmiddels is er wel het nodige veranderd. Kijk maar eens naar de reus zoals die in 1981 in het park lag en vergelijk dat maar eens met nu.


Eén ding is echter nooit veranderd; de betovering die af te lezen is op al die blije kindergezichtjes.

De oprichter en directeur in actie
De oprichter en directeur
in actie

Onze creatief medewerkster en bedrijfsleidster
Onze creatief medewerk-
ster en bedrijfsleidster

Het tweede directielid aan het werk
Het tweede directielid aan
het werk

Sprookjeswonderland kan inmiddels rekenen op zo'n 250.000 bezoekers per jaar. Tijdens de zomerperiode staan er rond de 60 medewerkers op de loonlijst. Menig scholier heeft een vakantiebaan bij het park gehad en wekelijks worden open sollicitaties ontvangen. Veel van deze sollicitaties zijn van creatieve mensen die graag bij ons aan de slag willen. Helaas voor deze mensen is diezelfde creativiteit juist datgene waar ook de dagelijkse leiding zich maar wat graag mee bezig houdt!

Eigen beheer

Sprookjeswonderland is groot geworden door hard te werken en veel zaken in eigen beheer uit te voeren. Hieronder zie je het proces van de ontwikkeling van een kikker voor het Tijdhuis.

De kikker in wording
Het model is klaar
Het eindresultaat